De module WebGPSroutes maakt het mogelijk om alle informatie rondom (club)routes te organiseren en te publiceren op de website, inclusief het tonen van de routes op Google Maps.

Modules - WebGPSroutes

Over GPS-routes

Naast de inmiddels bekende navigatiesystemen voor in de auto, wordt ook binnen tal van andere buitenactiviteiten steeds vaker gebruik gemaakt van GPS-navigatie. Gebruikers kunnen hiermee niet alleen hun positie bepalen op een digitale kaart, maar men kan er ook routes mee instellen en volgen op de display. Van bijvoorbeeld TomTom-navigatieapparatuur, of een navigatiesysteem op de mobiele telefoon of PDA, of via GPS-navigatieapparatuur die speciaal gemaakt is voor buitengebruik. Deze zijn vaak robuuster en beter bestand tegen o.a. regen. Net als in de auto geven ze een kaart weer die met je meebeweegt en waarop de te volgen route staat weergegeven. In tegenstelling tot de systemen voor gebruik in auto?s, ?praten? ze niet tegen je; de aanwijzingen staan bovenaan de kaart weergegeven. Dit soort apparatuur kun je kopen maar wordt bij verschillende firma?s ook voor een klein bedrag verhuurd.

Uitwisselen van routes: .gpx

Een algemeen formaat voor het uitwisselen van GPS-routebestanden is .gpx. Dit bestand kan direct worden geladen op de navigatieapparatuur of omgezet worden naar een specifiek formaat dat bijvoorbeeld wordt gebruikt door TomTom. De hele route wordt daardoor 1:1 overgenomen in het GPS-apparaat van de gebruiker. Een andere mogelijkheid is om via dit .gpx bestand de route te tonen in Google Maps. Hiermee kan men online alle details van de route bekijken, zonder tussenkomst van een navigatiesysteem.

Een ander digitaal formaat voor het vastleggen van GPS-routeinformatie is .kml. Hiermee kan men een route bekijken in Google Earth, eveneens zonder daarbij een navigatiesysteem nodig te hebben.

Module WebGPSroutes

De module WebGPSroutes van Club Webware maakt het makkelijk om alle informatie rondom een route te organiseren en te publiceren op de website. De klassieke beschreven routebeschrijving kan beschikbaar gesteld worden ter download, maar ook .gpx bestanden. Wordt een .gpx bestand beschikbaar gesteld dan wordt de route via een speciale viewer automatisch op de site getoond in Google Maps. Daarnaast kan dit bestand na downloaden gebruikt worden in navigatieapparatuur of in bijvoorbeeld Google Earth.
Wordt ook nog een Google Earth .kml bestand beschikbaar gesteld, dan kan de route direct vanaf de site geopend worden in Google Earth (mits dat geïnstalleerd is op de PC van de gebruiker).

Samenvatting functionaliteiten module WebGPSroutes

Alle kenmerken van de route worden overzichtelijk getoond en een zoekfilter maakt het makkelijk om een route te selecteren. Afstand, geschiktheid voor bepaalde bewegingsvormen, aanwezigheid van horeca, etc. Belangstellenden kunnen vervolgens de route tot in detail bekijken. Online, of via een download op hun eigen PC. Bovendien kan de route worden geladen in de persoonlijke navigatieapparatuur, waardoor men ook tijdens de activiteit tot in detail de route kan volgen. En uiteraard is het mogelijk andere bestanden als download toe te voegen. Zoals een ?ouderwetse? beschrijving in Word, Excel of Acrobat pdf.

Toepassing

WebGPSroutes is voor alle clubs of groepen mensen die zich tijdens hun activiteiten verplaatsen. Fietsen, paardrijden, skaten of skeeleren, wandelen, varen of kanoën; noem maar op.
Denk bijvoorbeeld aan routes die gebruikt worden tijdens trainingen, routes voor recreatieve doeleinden, of zelfs aan het parcours dat gevolgd wordt tijdens een evenement of wedstrijd.

U bepaalt zelf voor wie de routes inzichtelijk zijn. Uitsluitend voor clubleden of misschien een bepaalde trainingsgroep. Óf u publiceert de routes juist openbaar, zodat ook belangstellenden van buiten uw club gebruik kunnen maken van de routes. Een kanoliefhebber die graag een ander gebied wil verkennen, een wielerclub die een uitstapje wil maken. WebGPSroutes maakt routes delen eenvoudig; ook voor mensen buiten uw regio!

U kunt de module WebGPSroutes in actie zien op de website van Wieler Toerclub Zeewolde.

Meer informatie

Voor het uitwisselen en nalezen van tips over het samenstellen en het gebruik van GPS-routes is een speciaal webforum ingesteld. Dit forum is alleen toegankelijk voor Club Webware klanten.


WebGPSroutes is een aanvullende module op de Club Webware basismodule WebBasisWebBasis maakt het o.a. mogelijk om uw leden online hun gegevens te laten raadplegen, controleren en zonodig te wijzigen. Eenvoudig en efficiënt. 

Datum Titel
18-10-2016 Demoavond AllUnited
Lees meer...
21-01-2016 Nieuwe module voor vrijwilligers-/takenplanning
Lees meer...
Club Webware
Postadres
Erasmusweg 19
2202 CA Noordwijk aan Zee
Bezoekadres
Koningin Astrid boulevard 23
2202 BJ Noordwijk aan Zee
tel. 06 - 19953201
email:

K.v.K. nr. 27320922, BTW nr. NL8195.87.850.B01
© 2012 - Club Webware  |  Design: Frappant

Ogenblik a.u.b. ...