Club Webware gebruikt ontwerpskins om de website te voorzien van een eigen 'look-and-feel'. Het gebruik van een skin zorgt voor een consistente werking en uitstraling van de website.

Ontwerpskins - Introductie

Club Webware gebruikt ontwerpskins om de website te voorzien van een eigen "look-and-feel".

Ontwerpskins bepalen het uiterlijk van uw website. Ze bepalen de plaats waar alle informatie op het scherm komt, het kleurgebruik, de gebruikte algemene afbeeldingen in kop- en voetsecties, enz.
Door het gebruik van een skin wordt een consistente werking en uitstraling van de website bereikt.

Het gebruik van skins zorgt er ook voor dat een Club Webware-website gemakkelijk van een ander "gezicht" voorzien kan worden: definieer of koop een nieuwe ontwerpskin en de website ziet er compleet anders uit.

Er is standaard minimaal één skin-hoofdsjabloon nodig voor elke website, maar er kunnen meerdere sjablonen gedefinieerd worden binnen 1 skin. Op die manier kunnen er speciale sjablonen worden toegewezen aan speciale groepen van pagina's om een iets afwijkende layout ten opzichte van het skin-hoofdsjabloon mogelijk te maken.
Zo kan het skin-hoofdsjabloon van de website bijvoorbeeld alle informatie in één  kolom presenteren, terwijl sommige groepen pagina's een 2-kolommen layout nodig hebben om bepaalde informatie in een zijbalk te kunnen tonen.

Waaruit bestaat een skin-sjabloon?

Een skin-sjabloon is een gewoon HTML-bestand, in hoge mate van 'styling' voorzien met behulp van CSS, met daarin speciale 'tokens' die het systeem vertellen waar de dynamische inhoud uit de database in het sjabloon geplaatst moet worden als een pagina wordt opgeroepen.

Het proces voor de ontwikkeling van een Club Webware-skin is daarom niet erg verschillend van de ontwikkeling van een layout voor een gewone, statische website.
Het grafisch ontwerpproces, het definiëren van de benodigde HTML-structuur en de definitie van de CSS-stijlen is hetzelfde als voor elke andere website.

Club Webware kan daarom ook vrij gemakkelijk in veel bestaande website-ontwerpen worden ingebouwd. We bekijken eventueel graag voor u of dit ook voor uw bestaande website geldt. Neem daarvoor contact met ons op via ons online contactformulier.

Datum Titel
18-10-2016 Demoavond AllUnited
Lees meer...
21-01-2016 Nieuwe module voor vrijwilligers-/takenplanning
Lees meer...
Club Webware
Postadres
Erasmusweg 19
2202 CA Noordwijk aan Zee
Bezoekadres
Koningin Astrid boulevard 23
2202 BJ Noordwijk aan Zee
tel. 06 - 19953201
email:

K.v.K. nr. 27320922, BTW nr. NL8195.87.850.B01
© 2012 - Club Webware  |  Design: Frappant

Ogenblik a.u.b. ...